Traseul nr. 6

Excursie in Delta Dunarii – Mila 23 – Padurea Caraorman – O ZI

PLECARE TULCEA – CANAL MILA 36 – CANAL SIREASA SUD — CANAL SONTEA VECHE – LAC BACLANESTI – LAC FORTUNA TRAVERSAT – CANAL SONTEA LATA – CANAL OLGUTA – MILA 23 SAT (PAUZA 30 min) – DUNAREA VECHE – BRAT SULINA – CANAL CARAORMAN – SAT CARAORMAN — PADUREA CARAORMAN (VIZITA + MASA) — RETUR TULCEA PE BRATUL SULINA

Pornind din Tulcea, de la pontonul Verada Tour ne imbarcam si ne indreptam spre Mila 36- Sireasa Sud- Sontea Veche, unde atat pe partea stanga cat si pe partea dreapta pot fi observate diferite lacuri delimitate de stufarii si pot fi admirate pasarile deltei cat si plaurii de nuferi. Lacurile Baclanesti si Lacul Fortuna fac parte din complexul lacustru Sontea-Furtuna si ofera o priveliste interesanta unde puteti intalni grupuri de pelicani, lebede, lisite, corcodei. Apoi ne indreptam prin Canal Sontea Lata si Canal Olguta, catre Sat Mila 23- satul natal al fostului canoist Ivan Patzaichin, campion olimpic si mondial, un sat tipic pescaresc supranumit si “Venetia Romaniei”. Aici facem un scurt popas de 30 de minute, dupa care continuam excursia traversand Dunarea Veche si canalul Caraorman.
In aproximativ 30 de minute ajungem in satul Caraorman cu casele traditionale, ruinele Santierului de Separare a Nisipurilor si Padurea Caraorman – arie protejata – unde se intalnesc dune de nisip mobile aflate in mijlocul apelor, cu flora si fauna specifica zonelor mlastinoase. Dintre speciile de pasari se pot observa: lebede, pelicani, gaste. Padurea prezinta atractivitate prin exemplare impresionante de plop, frasin, stejar, iar printre alte specii de pasari padurea gazduieste Vulturul Codalb si Corbul. Aici vom stationa pentru vizita si poze, apoi se va servi masa. Returul se face pe bratul Sulina.

Tipuri de ambarcatiuni: Salupe rapide de maxim 11 locuri. Ambarcatiunile cu conducator se aloca in functie de numarul de persoane si disponibilitate.

Tarif: 180 ron/persoana – pentru minim 8 persoane

Optionale: Pranz pescaresc: 50 ron/pers + Vizita padure: 25 ron/pers (pana in 6 pers –  pret minim masina 150 ron)

Pentru grupuri mai mici sau mai mari, va rugam solicitati oferta de pret la 0755 500 601 sau contact@veradatour.ro

 

ATENTIE! Pe durata vizitei în perimetrul RBDD, turistul trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii către organele de control.

Conform Ordinului nr. 610/2009, permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de: 5 lei / persoană / zi; 15 lei / persoană / săptămână; 30 lei / persoană / an.

Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, precum și persoanelor fizice care au domiciliul în perimetrul rezervației sau în localitățile limitrofe (localități care au terenul administrativ integral sau parțial în interiorul rezervației).

Achitarea tarifului de intrare în scop turistic, se poate face:

a) cu numerar la: casieria Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), de Luni – Joi: 08.00 – 16.30; Vineri: 08.00 – 14.00.

– Centrele de Informare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării,

– societăţile comerciale care au încheiat protocoale de încasare a tarifelor cu ARBDD.

b) cu ordin de plată în contul nr. RO96TREZ64120E365000XXXX – „Disponibil din venituri proprii”, deschis la Trezoreria Statului – Tulcea, pe numele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“.

c) cu numerar sau cu card bancar la automatele de permise instalate la sediul ARBDD

d) online, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar prin aplicaţia de pe site-ul instituţiei www.ddbra.ro

Rezervare pentru Traseul nr. 6

Nota*Traseele turistice in Delta Dunarii se aleg pentru fiecare tur in parte in functie de conditiile meteo si cotele apelor Dunarii. Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit