Scoala Altfel. Excursii in Delta Dunarii

Proiectul Scoala altfel ne incurajeaza sa aflam mai multe si sa fim mai buni. Pentru ca stim cate lectii pretioase are delta noastra de oferit, invitam profesorii sa isi surprinda elevii cu o excursie de neuitat in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii .

Doar cateva ore petrecute in acest mediu cu totul inedit, pot fi suficiente pentru a aprinde in copii dorinta de a cunoaste mai multe despre frumusetile naturii si de a contribui la protejarea mediului.

Mii de turisti din toate colturile lumii  aleg sa viziteze Delta Dunarii, atrasi de faptul ca ea reprezinta o locatie unica in Europa. Depinde doar de noi daca reusim sa transmitem copiilor nostri aceasta dorinta de a descoperi frumusetea ascunsa a deltei din tara in care locuiesc.

Scoala altfel in Delta Dunarii reprezinta o oportunitate pretioasa de a dezvolta relatia profesor-elev, dincolo de formalitatea impusa de mediul scolar. Copiii si profesorii lor se pot bucura impreuna de fiecare data cand unul dintre ei identifica o lebada ascunsa in stuf, ori cand unul dintre elevi reuseste sa surprinda cu aparatul de fotografiat un pelican in zbor.

Suntem convinsi ca o excursie in Delta Dunarii va reprezenta o aventura de neuitat pentru toti participantii, de aceea va invitam sa descoperiti cele doua trasee propuse pentru programul Scoala Altfel.

Deoarece activitatea necesita anumite conditii climatice pentru copii, in anul 2019 recomandam claselor primare 1-31 MAI. La cerere, numai pentru grupe de elevi din ciclurile gimnazial, liceal si profesional putem organiza excursii si in luna Aprilie, daca conditiile meteo sut favorabile.

12990922_969795639725097_5478836091447532920_nTraseu  2 ore

Excursia incepe din portul Tulcea, de la pontonul Verada Tour si vom porni sa admiram frumusetile Deltei Dunarii. Ne vom indeparta de oras pe bratul Tulcea aval spre canalul Mila 36, un loc de pescuit foarte cunoscut de pescarii din Delta Dunarii. De aici vom continua calatoria noastra pe canalul Trofilca și Sireasa Sud cu intrare în complexul lacustru Cotete, Purcelu și Carasu pentru a descoperi diferitele specii de păsări ce își au cuiburile în aceasta zona: pelicani, cormorani, starci cenusii, starci galbeni, starci de noapte, tiganusi si egrete, lisite, gainuse de balta, chire...etc. Pentru admirarea peisajului cat si a pasarilor, vom face opriri scurte ale salupei si veti avea posibilitatea sa faceti fotografii. Returul spre Tulcea se face pe acelasi traseu.

 

Ore de mars: 2                                             Pret excursie: 50 ron/persoana

Se acorda gratuitate pentru 1-2 cadre didactice, in functie de marimea grupului.

Traseu 4-5 ore

Pornind din Tulcea, de la pontonul Verada Tour  ne imbarcam si ne indreptam spre Mila 36- Sireasa Sud- Sontea 13000283_969795523058442_8115454046448828958_nVeche, unde, pe ambele parti pot fi observate diferite lacuri delimitate de stufarii si pot fi admirate pasarile specifice deltei. Lacurile Baclanesti si Lacul Fortuna fac parte din complexul lacustru Sontea-Furtuna si ofera o priveliste interesanta unde puteti intalni grupuri de pelicani, lebede, lisite, corcodei. Apoi ne indreptam prin Canal Sontea Lata si Canal Olguta, catre Sat Mila 23- satul natal al fostului canoist Ivan Patzaichin, campion olimpic si mondial, un sat tipic pescaresc supranumit si “Venetia Romaniei”. Aici optional puteti servi o masa pescareasca la o pensiune din sat. Returul catre Tulcea se face pe bratul Sulina.

Ore de mars: 3.30 + stationare 30 min la Mila 23. Se prelungeste stationarea cu 30 min daca se doreste servirea pranzului.

Pret excursie: 85 ron/persoana                   Pret meniu: 35 ron/persoana

Se acorda gratuitate pentru 1-2 cadre didactice, in functie de marimea grupului.

 

MENTIUNI:

  • Fiecare salupa este dotata cu prelata (poate fi acoperita integral sau partial, in functie de vreme); veste de salvare si binoclu.
  • Conducatorii ambarcatiunilor cunosc Delta si ofera informatii pe traseu.
  • Salupele au o capacitate de 10 + 1 locuri.
  • Pentru grupurile mai mari, excursiile se efectueaza cu mai multe ambarcatiuni.
  • Meniul la traseul de  Mila 23 este  compus din preparate de peste, la alegere(ciorba de peste sau peste prajit), desert si apa. .La cerere se poate inlocui pestele cu carne de pui
  • Oferta noastra se adreseaza urmatoarelor grupe de învățământ:
  • primar (clasele a II-a, a III-a si a IV-a)
  • gimnazial
  • liceal
  • profesional

Pentru mai multe detalii si rezervari, ne puteti scrie la contact@veradatour.ro sau ne puteti telefona la numarul 0755 500 601.