Traseul nr.3

Excursie in Delta Dunarii –Mila 23 – Padurea Letea – O ZI

PLECARE TULCEA – -CANAL MILA 36 – CANAL SIREASA – CANAL SONTEA – LAC BACLANESTI – LAC FORTUNA (TRAVERSARE) – SAT MILA 23 (PAUZA 30 MIN) – CANAL HERACLEEA – CANAL LOPATNA – LAC MATITA – LAC MERHEI* — LETEA SAT (VIZITA PADURE + MASA) — RETUR CANAL MADGEARU – DUNAREA VECHE – CRISAN – BRAT SULINA – TULCEA.

Itinerariul este format din doua trasee turistice deosebite pe care le-am imbinat pentru a satisface dorinta de “mai mult” a turistilor dornici de aventura si cunoastere. Peisajele pitoresti si salbaticia naturii se intalnesc cu exotismul padurii Letea

Pana la Mila 23 urmam cursul catorva canale si lacuri deosebit de generoase in privinta speciilor de pasari si plante. Se vor face scurte opriri la gura lacurilor ce adapostesc coloniile de pelicani si pentru birdwatching si fotografie. aceeasi ruta.

Odata ajunsi la Mila 23 vom face un scurt popas in sat dupa care continuam sa patrundem cat mai departe in Delta Dunarii. Vom parcurge o a alta zona ofertanta din punct de vedere peisagistic si al avifaunei. Astfel aveti sansa sa observati si alte specii de pasari decat cele intalnite pana acum iar locurile, desi au ca numitor comun apa, nuferii si stuful, creeaza tablouri diferite de restul. Dupa ce am parcurs canalele Heracleea, Matita si Merhei, ne oprim in satul Letea pentru servirea pranzului si vizitarea padurii Letea. Transportul pana la padure se face in carute trase de cai sau masini de teren.

Padurea Letea este cea mai nordica padure subtropicala din Europa si singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim. Aceasta abunda in plante cataratoare precum vita de vie salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca, dand padurii un aspect mediteranean. Faimoasa pentru colonia de cai salbatici, dunele de nisip si stejarii seculari, Letea este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat.

Nota*: Daca cotele apelor Dunarii nu vor permite accesul ambarcatiunilor pe acest traseu, se va merge pe varianta 2: CANAL DUNAREA VECHE – CANAL MADGEARU – LETEA. Canalul Madgearu este deasemenea o zona atractiva gratie peisajului generos constand in zone cu nuferi, margini strajuite de stuf si multitudinea de pasari ce pot fi vazute in zbor sau pe apa, datorita vecinatatii apropiate a Zonei Strict Protejate “Lacul Raducu”.

Tipuri de ambarcatiuni: Salupe rapide de maxim 11 locuri. Ambarcatiunile cu conducator se aloca in functie de numarul de persoane si disponibilitate.

Tarif: 200 ron/persoana – pentru minim 8 persoane

Optionale: Pranz pescaresc: 50 ron/pers + Vizita padure: 20 ron/pers (pana in 4 pers – pret minim caruta 80 ron; pret minim masina 100 ron)

Pentru grupuri mai mici sau mai mari, va rugam solicitati oferta de pret la 0755 500 601 sau contact@veradatour.ro

 

ATENTIE! Pe durata vizitei în perimetrul RBDD, turistul trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii către organele de control.

Conform Ordinului nr. 610/2009, permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de: 5 lei / persoană / zi; 15 lei / persoană / săptămână; 30 lei / persoană / an.

Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, precum și persoanelor fizice care au domiciliul în perimetrul rezervației sau în localitățile limitrofe (localități care au terenul administrativ integral sau parțial în interiorul rezervației).

Achitarea tarifului de intrare în scop turistic, se poate face:

a) cu numerar la: casieria Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), de Luni – Joi: 08.00 – 16.30; Vineri: 08.00 – 14.00.

– Centrele de Informare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării,

– societăţile comerciale care au încheiat protocoale de încasare a tarifelor cu ARBDD.

b) cu ordin de plată în contul nr. RO96TREZ64120E365000XXXX – „Disponibil din venituri proprii”, deschis la Trezoreria Statului – Tulcea, pe numele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“.

c) cu numerar sau cu card bancar la automatele de permise instalate la sediul ARBDD

d) online, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar prin aplicaţia de pe site-ul instituţiei www.ddbra.ro

Rezervare pentru Traseul nr.3

Nota*Traseele turistice in Delta Dunarii se aleg pentru fiecare tur in parte in functie de conditiile meteo si cotele apelor Dunarii. Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit