Vara versus Primavara

Stim cu totii deja ca Delta Dunarii este un loc aparte, unic in Europa, care ne bucura in fiecare clipa cu minunatiile oferite de natura si cu farmecul locurilor animate de traditiile localnicilor.

Ne place sa spunem ca Delta este fermecatoare tot timpul anului, exista totusi insa zvonuri ca ar fi o perioada mai aparte, cand natura ofera cele mai spectaculoase momente ale ei, datorita schimbarilor prin care trece.

Noi credem ca trebuie sa ne raportam la ce sperante si dorinte are fiecare turist in parte de la o excursie in aceasta zona, inainte sa catalogam o perioada ca fiind mai buna decat o alta.

Asadar, daca sunteti pasionati de natura, dornici de cunoastere si cercetare intr-un cadru mai linistit, iubitori de miscare si aventura, perioada recomandata de vizita este primavara, in lunile Aprilie si Mai cand natura revine la viata si totul se inverzeste treptat. Linistea si lipsa agitatiei de pe canale, datorita ambarcatiunilor putine, faciliteaza deplasarea si sporeste confortul turistilor.

Copacii si toti arbustii incep sa inmugureasca si sa infrunzeasca, apar primele plante acvatice (nuferi, irisi, ghiocei de balta), incepe sa creasca stuful si papura, iar in padurile Letea și Caraorman apar lăcrămioarele si orhideele.

Un alt motiv pentru care merita sa vizitezi Delta Dunarii primavara, este legat de migratia pasarilor care se intorc din tarile calde si cuibaresc la noi. Mii de specii de pasari migreaza in aceasta perioada a anului si isi incep ritualul de imperechere cu triluri, zgomote si dansuri nuptiale caracteristice. Specialistii spun ca tot in aceasta perioada, pasarile (masculii) au cel mai spectaculos penaj.

Ca sa vedem toate acestea, trebuie sa mergem pe apa si, la capitolul acesta, avem o veste buna. Primavara Delta se inunda, Dunarea ajungand la aproximativ 16.000 de metri cubi/secundă. Apele mari faciliteaza intrarea ambarcatiunilor pe toate canalele, turistii nefiind limitați de nivelul apei atunci cand aleg traseul. In schimb vara și toamna, unele locuri sunt inaccesibile din cauza nivelului scazut al apei, iar unele zone seaca.

Daca nu suporti caldura prea bine iar tantarii sunt o problema, in perioada aceasta aceste aspecte nu te vor incomoda. Soarele e mai retinut iar tantarii mai puturosi.

De asemenea, tarifele la cazare si excursii sunt mai mici in aceasta perioada, ba chiar turistii sunt in avantaj daca, tot in aceasta perioada, opteaza si achita serviciile in avans pentru perioada verii. Totusi, pentru costuri cat mai mici, ar trebui sa fiti un grup de minim 4 persoane la excursie.

Cat despre Vara, are si ea farmecul ei!

Este recomandata iubitorilor de soare si de forfota specifica sezonului, care ii tine conectati cu cotidianul, sau cel putin le fac fata mai cu sarg; familiior cu copii, deoarece temperaturile sunt prietenoase si pentru cei mici si, nu in ultimul rand, celor care vor sa imbine idea de vacanta activa cu cateva zile de relaxare totala pe plajele din Sfantu Gheorghe si Sulina.

Avantajul principal al verii este ca, pe langa minunatele peisaje pe care le gasiti gata “facute” cu bunavointa primaverii, au loc si o serie de evenimente cum ar fi festivaluri, concursuri, zile festive, sarbatori specifice locului si expozitii care iti vor asezona vacanta! In plus, din luna Iunie, expira perioada de prohibitie iar pasionatii pot pescui in voie.

Asadar alegerea anotimpului depinde de dorintele fiecaruia dintre dumneavoastra!

Indiferent cand, noi va suntem la dispozitie si suntem convinsi ca undeva optiunile dumneavoastra si serviciile noastre, se vor intalni astfel incat sa cream un program turistic deosebit si pe deplin satisfacator.

Pana la urma va puteti bucura de toate acestea , intr-o masura mai mare sau mai mica, indiferent de anotimp!